deur2De voordeur kan een sieraad van je voorgevel zijn, als deze geheel bij de stijl van je huis past. Het is belangrijk dat je een goede keuze kan maken in verschillende stijlen, met of zonder zijraam, in materialen en kleuren. Afmeting, zijraam en materialen bepalen vooral de prijs van je voordeur.

Kunststof voordeur of aluminium

Er zijn verschillende materialen voor je voordeur: kunststof of aluminium voordeur. Een houten voordeur komt steeds minder voor vanwege de hoge onderhoudskosten. Kunststof oftewel een voordeur van PVC is het goedkoopst. Voor een aluminium voordeur betaal je tot 25% meer.

Isolatie

Een voordeur moet een goede isolatie kennen om ook in de gang ’s winters warm en zomers koel te houden. Een betere isolatie zie je in de prijs van je voordeur terugkomen. De afweging is de prijs en het woongenot.

Opties

Voor het deurkader rondom je voordeur kan je kiezen voor glas. Dit kan dubbelglas of driedubbel glas zijn, geluidsisolerend, gelaagd veiligheidsglas, matglas. De prijzen zijn afhankelijk van de gekozen opties.

Voordeur prijzen

De prijs voor een voordeur van 90 op 220 cm uit kwaliteit kunststof is er vanaf 900 euro, exclusief plaatsing. Voor een aluminium deur mag je rekenen op 1.200 euro.